Moldasig, lider in achitarea despăgubirilor

Prima Companie a achitat 7,1 mil. lei din cele 27 mil lei înregistrate total pe piață, pentru accidente in afara tarii, in primele 5 luni.


26,6 milioane lei este suma plătită de către asiguratorii moldoveni, în primele 5 luni ale acestui an, pentru daune produse în afara țării de autovehiculele înmatriculate în Moldova și care dețineau polițe Carte Verde, arata datele Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA.
Volumul daunelor s-a redus in total cu 32% față de primele 5 luni din 2016, o scădere semnificativă înregistrându-se pentru despăgubirile achitate în zona 3 (toate țările sistemului Carte Verde), în timp ce pentru zona 1 (Ucraina si Belarus) acestea au crescut cu 237%. 

MOLDASIG este compania care a achitat cele mai multe daune pe Carte Verde în perioada de referință, respectiv 7,1 milioane lei (fiind și asiguratorul cu cele mai multe vânzări pe acest segment),

De asemenea, cele mai multe daune, ca valoare, au fost achitate în zona 3, respectiv 18,1 milioane lei sau 68% din totalul daunelor achitate de asiguratori in primele 5 luni. 

659 dosare de daună plătite pe Carte Verde, la finele lunii mai.

Cifra este în scădere față de primele 5 luni din 2016, când au fost plătite despăgubiri pentru 756 dosare. Cele mai multe dosare au fost achitate de către MOLDASIG.
Remarcăm, de asemenea, că peste jumătate dintre dosarele plătite au fost pentru zona 3 (și anume 408).


Dauna medie plătita de companii - în ușoară scădere

40.514 de lei au achitat, în medie, asiguratorii pentru un dosar de daună, într-o ușoară scădere față de perioada de referință a anului precedent. Dauna medie reprezintă raportul între volumul total al subscrierilor asiguratorilor autorizați pe Carte Verde și numărul de daune plătite. 

Valoarea daunei medii a scăzut semnificativ în zona 3, în timp ce pentru celelalte zone a fost în creștere, conform datelor BNAA.Sursa: www.xprimm.md

24 Oct 2014
În anul 2014 compania “MOLDASIG” SA a fost plasată pe locul 61 in TOP100
TOP100 See2014 – este un rating anual al celor mai mari companii de asigurare, realizate de SeeNews, în baza indicatorilor financiari ale...
[...]

03 Sep 2014
Doi lideri, o singură soluţie: Bancassurance de la Moldasig şi Moldova Agroindbank
Doi lideri în sectoarele pe care le reprezintă - BC „Moldova Agroindbank” SA şi Compania de asigurări „Moldasig” SA...
[...]

08 Mai 2014
Achitarea operativă victimelor incendiului
Unul dintre apartamente mansardă situate în mun. Chișinău, str. Independenței, № 10/2, afectate de incendiul izbucnit la data de 01 mai...
[...]