Active straine

Asito Kapital (România)

Societății de Asigurări Moldasig SA îi aparține pachetul majoritar de acțiuni în Compania de Asigurări Reasigurări Asito Kapital SA (România).

Societatea de asigurare-reasigurare, Asito Kapital SA, s-a înfiinţat în iulie 1998,  ca societate-parte a grupului petrolier Lukoil şi, pentru început, având un singur scop: eficienţă şi calitate maximă oferite cu predilecţie principalului beneficiar.

Astfel, reţeta afacerilor Asito Kapital S.A. s-a cristalizat pe exigenţele unui gigant din industria petroliera, capacitatea şi contractele de reasigurare fiind, de asemenea, adaptate specificului clientului corporativ mijlociu şi mare, din domeniul industrial.

Totodata, societatea a avut  ocazia să instrumenteze daune de dimensiuni substanţiale (anul 2000 - incediu la o rafinarie ; anul 2003 alunecare de teren – a fost afectata o statie de distributie carburanti, anul 2005 inundaţie la o fabrica de zahar, anul 2009 explozie la o alta rafinarie etc.- aceste daune  avand valori cuprinse  intre 100,000 USD si 1.500.000 USD),  aferente tuturor produselor de asigurare şi să le finalizeze cu succes, prin plata, corecta si in termen, a despagubirilor.

În 2003, compania a ajuns la maturitate şi a început să atraga primii clienţi din afara grupului, incepind astfel să se orienteze către intreaga piaţa românească, corporatii, intreprinderi mici si mijlocii si persoane fizice.

Până în 2007, Asito Kapital S.A. a evoluat cu rezultate notabile în topurile industriei de asigurări, iar începand cu acelasi an, s-a dat startul unei noi etape în evoluţia societatii, prin înnoirea întregului portofoliu de produse şi prin creşterea organizaţiei cu angajati noi.

Anul 2008 a însemnat  atingerea a 10 ani de activitate, moment care a legitimat compania in demersul sau de a subscrie contracte de asigurare si in afara Romaniei, in tari membre ale Uniunii Europene, ca: Bulgaria, Belgia, Luxembourg, Finlanda, Cehia, Slovacia, Letonia, Estonia, Lituania, Italia.

Anul 2013 a însemnat 15 ani de activitate pentru echipa Asito Kapital S.A. şi totodată consolidarea experienţei în desfăşurarea afacerilor pe plan european, fiind compania aflată pe locul I ca dispersie de lucru în statele europene şi pe locul al III – lea ca volum de prime subscrise.

Si pentru că toate aceste rezultate şi eforturile  echipei nu puteau fi trecute cu vederea, ele au fost recunoscute de observatorul nr 1 al pietei asigurarilor din Romania, Grupul de Presa Media Xprimm, care a acordat, in mai multe randuri, premiul de cea mai eficienta companie din piaţă, anul 2000, 2001, 2011, precum şi de alte publicaţii de specialitate.

Rezumand toate aceste realizari, Asito Kapital S.A. înseamnă echipa ce reuşeşte, de fiecare data, să ofere garanţia operativitatii şi calitatii.