Lider pe piaţa asigurărilor din Republica Moldova“Moldasig” S.A. – este lider pe piaţa asigurărilor din Republica Moldova.
De-a lungul celor 16 ani de activitate, compania a înregistrat succese remarcabile în aproape toate tipurile de asigurări. Actualmente „Moldasig” dispune de circa 150 puncte de vinzari moderne, organizate într-o singură rețea, la fel în portofoliu acesteia există peste 30 produse de asigurări.
Istoria Societății:
27 decembrie 2002 trei companii cu capital de stat – SA „Banca de Economii”, ÎS „Calea Ferată din Moldova” şi ÎS „Poşta Moldovei” – înregistrează Societatea de Asigurări „Moldasig”. Scopul companiei nou-fondată este promovarea dezvoltării pieții asigurărilor din țară. Ca retrospectivă a anului 2003 “Moldasig” devine unul dintre cei trei lideri ai pieții de asigurări. Dezvoltarea accelerată a fost posibilă datorită strategiei managementului societății.
Pe teritoriul Moldovei îşi desfăşoară activitatea 7 reprezentanţe ale „Moldasig” – în Chişinău, Bălţi, Cahul, Ungheni, Orhei, Hîncești și Comrat.
În anul 2004 „Moldasig” devine Societate Naţională de Asigurări şi costituie o infrastructură complexa la nivel național. Până la finalul anului, funcţionează 5 reprezentanţe „Moldasig”, astfel în 16 regiuni din Republica Moldova activează reprezentanţi oficiali ai companiei.
Potrivit rezultatelor anului, 2005 SNA “Moldasig” ocupă locul de frunte în rîndul societăților de asigurări din punct de vedere al primelor încasate. În portofoliul companiei se numără peste 30 produse de asigurare.
În cadrul Concursului Naţional „Marca comercială a anului 2007”, „Moldasig” este premiată, pentru prima dată, cu medalia de aur la nominalizarea „Lider”. Începând cu acest an, „Moldasig” câştigă cu regularitate anuală premii la diverse categorii ale concursului „Marca comercială a anului”.
Din 2008 pînă în 2011 “Moldasig” devine membrul grupului de companii „Rosgosstrah” („Росгосстрах”). Concomitent SIA „Moldasig” investeşte dinamic în creșterea reţelei de reprezentanțe regionale. În ţară activează 10 oficii teritoriale şi circa 70 reprezentanţe oficiale ale societății.
Anul 2012 Compania „Rosgosstrah” („Росгосстрах”) vinde pachetul majoritar deținut la “Moldasig” către cinci companii private din Republica Moldova . Acționari devin 8 persoane juridice inclusiv trei companii de stat moldovenești. În vederea aplicării unui nou sistem electronic de vânzare a tipurilor asigurărilor obligatorii „Moldasig” modernizează cele peste 100 oficii ale sale şi le integrează într-o singură reţea.
Aniversarea celor 10 ani “Moldasig” o sărbătorește în 2013, atunci institue un nou logotip și un nou slogan, menite să contribuie la dezvoltare și prosperare.
Anul 2014 se apreciază ca unul fruptuos, fiindcă societatea “MOLDASIG” SA este plasată pe locul 61 în TOP100 See2014 – topul fiind realizat pe baza indicatorilor financiari ale companiilor din Europa de Sud-Est.
În 2016 Compania participa ca partener official al organizatorilor Marathon Chisinau 2016. Societatea a fost garant pentru riscurile de accidentare a participantilor la Marathon.
17 October 2022
MOLDASIG își recapătă titlul de lider pe piața asigurărilor.
MOLDASIG își recapătă titlul de lider pe piața asigurărilor și urcă în fruntea companiilor după rezultatele datelor CNPF, pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2022.
[...]